tigelaarsinletur.reismee.nl

Letur: oktober 2010

Tigelaars in Letur (deel 5)

Vrijdag 1 oktober 2010: 'Nieuw schoolrooster'

Vanaf vandaag is het 'zomerrooster' van Jasper en Laura voorbij. Tot gisteren waren de schooltijden van 9 tot 1 maar vanaf vandaag gaan ze tot 2 uur naar school. Tevens kunnen alle kinderen van buiten Letur gratis overblijven in de schoolkantine (de Comedor). Dus die van ons ook. Dat betekent echter wel dat ze tot 4 uur op school moeten blijven. Da's wel een hele lange dag! Zeker omdat het voor Jasper en Laura erg intensief is om de hele dag Spaans te spreken. Dat gaat steeds beter maar toch..........Maar zij zien geen enkel probleem, ok茅 prima, ze willen graag overblijven, kunnen spelen met vriendjes op school en zien wel wat de 'pot schaft'. En voor Jasper kan deze eerste overblijfdag al niet meer stuk: vandaag eten ze macaroni, zijn lievelingseten!

Op school gaat het verder goed met beiden. Van de leerkrachten hoor ik dat ze snel Spaans leren en dat ze goed aansluiting hebben met klasgenoten. In de pauzes vermaken ze zich prima met vriendjes en vriendinnetjes. En binnenkort gaan ze allebei voetballen in Letur (Lars echter in Socovos, meer klas-/leeftijdgenootjes). Ze hebben het naar hun zin. Daar moeten ze binnenkort zelf maar eens over schrijven op dit weblog!

Zondag 3 oktober 2010: Een dagje er opuit naar Ri贸par..........

Onze vriendin Marta logeert dit weekend bij ons. Voor ons dus reden om er op uit te trekken. Juan (oud-werknemer) zal vandaag de koeien melken en voeren. Sinds kort is Juan een zelfstandige geworden en kunnen we hem inhuren als we iets moeten regelen of als we er een dagje tussenuit willen.

Met Marta besluiten we Ri贸par te bezoeken (op zo'n 60 km hiervandaan). Daar gaan we wandelen naar de bron van 'Rio Mundo' en het dorpje Ri贸par viejo bezoeken. Naarmate we Ri贸par naderen worden de bergen steiler, de omgeving groener en ook behoorlijk frisser op deze hoogte. Heel apart, een heel andere wereld. Je waant je in de Pyrenee毛n. Dan is Letur en omgeving toch wel een stuk kaler en droger. De wandeling naar de bron is ook prachtig. Je hebt verschillende paden naar boven met uitzicht op de bron (een kleine waterval). Ri贸par Viejo blijkt een pittoreske piepklein museumdorpje te zijn boven op een berg. Van het Arabische kasteel is niet meer dan over een ru茂ne maar boven op de berg is het uitzicht indrukwekkend! Maar het zal op deze hoogte in de winter wel berekoud zijn............ik vind het vandaag al erg fris al de zon even weg is..............

Omdat Marta voor enkele maanden naar Nicaragua gaat nemen wij de zorg voor haar (inmiddels zwangere) poes Michu op ons (de spellingscontrole kent deze naam niet en geeft als alternatief de naam 'smiecht' op........?). De poes voelt zich meteen op haar gemak. Jasper en Laura nemen de volledige zorg op zich en de honden komen (zeer teleurgesteld) even op de tweede plaats. Omdat de honden en de kat niet meteen een samenlevingscontact aan willen gaan, bemiddelen Jasper en Laura om de 2 partijen nader tot elkaar te brengen. Tot dusver zonder resultaat maar de bemiddellaars geven niet op om de partijen vrede te laten sluiten.......... De honden delven het onderspit en worden buiten de poort gesloten opdat de kat kan wennen aan de nieuwe woonomgeving..........

Woensdag 6 oktober 2010: Gemeentelijke dwaling........

Omdat het nog steeds niet gelukt is om heel onze papierhandel te regelen (zoals overschrijven auto, verzekeringen, etc) heb ik mijn zus Ria gevraagd om nieuwe uitschrijvingpapieren aan te vragen bij de gemeente Schijndel want diieik eerder heb gekregen waren niet compleet en accepteerden de autoriteitenhier niet. Vandaag heeft ze deze papieren ontvangen: Peter en ik zijn netjes per 5 augustus 2010 uitgeschreven uit de gemeente Schijndel maar onze kinderen zijn op die dag alle drie OVERLEDEN (?!). Ria heeft inmiddels de gemeente op de hoogte gebracht en zij zullen het recht zetten. Nou maar hopen dat de gemeente de 'wederopstanding' van onze kinderen wel op dezelfde dag laat plaatsvinden............!

Zaterdag 9 oktober 2010: Eerste koekalf

Ons eerste koekalf geboren! We hebben al meer koekalveren meer maar dat zijn allemaal tweelingen (vaak onvruchtbaar). En omdat we dit kalf gaan aanhouden hebben we haar een naam gegeven: 'Antonetta 1'. Het is het eerste kalf van deze koe (eigenlijk een pink nog). Omdat de pinken de gang naar en door de melkstal moeten aanleren moet je ruim voor het afkalven met ze oefenen. Dat hadden we wel gedaan maar niet voldoendemet deze pink. En nu is het kalf al geboren en wil ze nietde melkstal meer in. Peter schakelt de 'medepinken' in. Na een half uur opjagen, schreeuwen en duwen, staat ze dan toch eindelijk in de melkstal. Ze laat gelukkig de melk wel schieten maar stond geheel stijf, wijdbeens, oren naar achteren, kromme rug tot melkbeurt voorbij was. Ze wist niet wat haar overkwam. 's Middags ging ze wel de melkstal in...........maar dan wel via de uitgang.........tegen de stroom in.......AAAAHHH!

Tot een volgend schrijven,

Liefs van PeCeLaJaLa

Reacties

Reacties

jeanneke passier

Hallo Ceciel, wij lezen jouw weblog met groot genoegen. Bewondering voor hoe jullie het allemaal aanpakken in den vreemde. Want het is er toch heel anders geregeld als hier, niet pers茅 slechter trouwens. Tenminste als je de capriolen van de gemeente Schijndel even tegen het licht houdt :):):)
We hebben veel bewondering voor jullie en het snelle aanpassingsvermogen van de kids.
De Spaanse les hier in Sint-Oedenrode is ook weer begonnen. We hebben ons wel uitgesproken, dat we je allemaal missen. Veel groeten van Riky en Rogier en van Sanne ook.

Ermy

Je hebt een leuke manier van schrijven cecile, ik lees je verhalen con una sonrisa a mi cara, je schrijft het boeiend en soms zie ik het helemaal voor me hoe het er daar bij jullie aan toe gaat. Ook zie ik op de foto's het zonnetje schijnen, hier is het al volop herfst en koud en nat !!! Dat zal bij jullie veel later komen denk ik.
mucho exito y saludos de mio -x-

mariet van roessel

Dag Cecile en familie,

Julliw reisverhalen kreeg ik door van Ria (ons e-mail adres is veranderd) en ik heb ze met veel plezier gelezen (en gekeken).
Overigens een leuk idee om iedereen een beetje te laten meegenieten van de manier waarop jullie je aan het settelen zijn in Spanje.
Veel succes!

(Houd me aanbevolen voor eventuele verdere berichten)

Groetjes,
Mariet van Roessel

Riette van Wijk

Hoi Cecile, Peter en de Kids,

Fijn te lezen dat jullie het zo goed maken daar in Spanje! Ik lees jullie verhalen en bekijk jullie foto's met veel plezier.
En Jasper, ben je al bij het voetballen gegaan?

Heel veel groetjes van ons,
Antoine, Ri毛tte, Bart en Bram

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!